Hva du kan finne på denne siden

På denne siden vil du finne informasjon og fakta om vikinger og deres kultur og historie. Siden tar i all hovedsak for seg norske vikinger. Det er forskjellige sider her inne som handler om vikinger generelt, deres historie, deres motiver for å plyndre, deres klær og skip, og deres kultur generelt.

Vikingtiden strakte seg ut over en lang periode, så målet med denne siden er å fortelle så mye som mulig, og det viktigste, på enklest mulig måte, uten å måtte gå for mye i dybden på hvert enkelt tema. Vi prøver å gjøre det forståelig for de som ikke kjenner vikingtiden så godt, men også interessant for de som vet litt.

Vikingtiden er en verdenskjent epoke, og er svært myteomspunnet. Det har blitt laget filmer om vikingtiden, men det er interessant at det ikke før i senere tid, nå nylig faktisk, at de virkelig har blitt en del av populærkulturen. Det er likevel ikke tilfeldig at serien “Vikings”, med sine 5 meget suksessrike sesonger har blitt så kjent i USA og mange andre land. Dette er fordi vikingtiden er spennende og eksotisk for de aller fleste, inkludert nordmenn. Hva var det med dem som gjorde dem så rå? De var jo tross alt brutale ranere og per definisjon det en kan kalle pirater. På denne siden håper vi å kunne samle så mye informasjon og fakta om denne epoken, på en så effektiv og givende måte som mulig, så folk kan lese seg opp på vikingtiden temaet uten å måtte ta det som en årsenhet på Universitetet i Oslo. Det er også en side om gambling her.